Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vikänsla

Vikänsla 
kostar på

när tiden
hyllar
individen

vad händer


När kollektivet
är avskrivet

allting tas
för givet

världen
fragmentaliseras

det väsentliga
bagatelliseras

När nonsensfrågor
lyfts fram

om upplevelse
och yta

kan individen
skryta

om glim
och glam

Medan 
hatets lågor 
slickar
livsträdets 
stam 

söker
mänskligheten
nya kickar

på flykt
från bortträngd
skam

matar
varandra
med svek
i natten

ställer
sällan
en enda
väsentlig
fråga
om kärlek

var brinner
vikänslans
varma låga

var är källan
med friskt 
vatten




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 221 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-02-14 16:50



Bookmark and Share


    99knivesinside
"ställer
sällan
en enda
väsentlig
fråga
om kärlek "

<3
2016-02-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Det verkar som vikänslan sover skönhetssömn, istället för att vakna till verklighet. Vi behöver alla varandra. Mycket aktuella och tänkvärda ord i din fina rimmade text.
2016-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren