Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kan nån älska

Alla idioter
i världen
kan nån
älska dom
tillbaka

alla
programmerade
våldshjärnor
och fanatiker

kan nån
kittla dom
mellan
tårna

alla självgoda
iskalla
manipulativa
lögnare
i skydd bakom
sina undersåtar

kan nån
ge dom en
färsk smoothie 
med överdrivet
mycket chili 

kan nån
mata dom
med banan
och få deras
räta tankar
böjliga

eller
dom helt vanliga
vänliga

kan nån
ännu hellre
lyfta fram
på örnevingar
dom enkla
välmenande
olyckskorparna

fegisarna
dom trovärdiga
vardagshjältarna
som reste sig
borstade av
dammet
vände sig om
och såg
framtiden
i vitögat

lågenergimedborgare
ni sköra brottstycken 
av äkta virke

ni överkänsliga
lättkränkta
vilsekomna
intuitiva

men med 
alla sinnen
i behåll

var jordens
tysta 
öga




Fri vers av Petter Wingren
Läst 248 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-02-20 07:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren