Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livslinjer

Tidlösheten
inga deadlines
bara livslinjer

vågor
mot klippa
sängkant
gitarrsarg

ögonbrynens
accompanjemang
till leendets
och ögonglimtens
duetter
och kindens
vänliga betesmark

böljande livslinjer
någon har dragit
i respekt för
horisontens
och notradens
vattenpass

men i ambitionen
att komplettera
det raka
beskedet
med förlåtande
och modiga
drag 
in emot
det okontrollerbara
där kärleken 
blir kärvheten

tappar fart
in i crescendo
planar ut
i en enda
slutgiltig
horisont

där tonen
från en orörd
sträng

tiger




Fri vers av Petter Wingren
Läst 243 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-02-21 08:57



Bookmark and Share


  Den lilla tänkande
gillade första stycket :) resten kändes mest rörig
2016-02-23

    ej medlem längre
Stark text och stora perspektiv kring tid och rum flödar genom texten!
2016-02-21

  mike irow
gillar!!!!!!!!
2016-02-21

    Elisabeth Nilsson VIP
En fin dikt, som talar i musikalisk ton om liv och död.
2016-02-21

    ej medlem längre
Fint, välskrivet, tänkvärt. Jag tycker om den från början till slut.
2016-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren