Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett försök till Sapfisk strof


Tidens spegel

Årstid, krig och folkvandring kommer åter
se dig om i tidernas spegel-bilder
när man vänder speglarna bakåt kan man
framtiden läsa




Bunden vers (Annat versmått) av Ingela Svenson VIP
Läst 772 gånger och applåderad av 14 personer
Utvald text
Publicerad 2016-02-21 18:52



Bookmark and Share


  Anya VIP
Intressant att vända speglarna bakåt...jaa vi har mycket att lära av historien...men tyvärr verkar vi glömma fort. Mänskligheten är så primitiv.
2016-02-22

  Daniel_78 VIP
Tycker om just att läsa texter i speglar. Det är något speciellt med det. Gillar att du för in sådant.
2016-02-22

  Stefan Albrektsson
Viktigt och väl förmedlat innehåll i den tighta sapfiska vadmalsstrofen! Den avslutande adoniska raden är lysande i sin spegelvändning!! Toppen!
2016-02-22

  Peter Stjerngrim VIP
Om du läser Barbara Tuchman's
Trettonhundratalet en spegel,
får du en smärtsamt bekräftande
bild av hur sant ditt här förmedlade budskap är ...
2016-02-22

  Nanna X
Fina detaljer med bindestrecket som blir själva spegeln och den omvända ordföljden i slutet. Och bilden är suverän. Värd sin stjärna!
2016-02-22

    Erika H
Insiktsfullt och så i nuet, dåtid och för framtid.
Tror försöket är mycket lyckat.
2016-02-21

  RitaBrunner
Jamen visst!!! Kul att testar bunden vers! Vänta bara...snart är du fast!
2016-02-21

  Federico Romano
Att kunna sin historia..
2016-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP