Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I vita lakan

Ju längre
jag får vänta
på våren

desto mer
orealistisk
blir min längtan

när tussilago
visar sitt ansikte

har jag redan
genomlevt
alla dess åldrar

när liljekonvaljen
klingar i sina
klockor

har redan
min gånggång
gått

när 
midsommarblomster
dristar sig 
att sjunga

har redan 
melodifestivalen
varit

för våren
är alltid nu
liksom hösten

och vintern
bäddar ner
sommarens 
badbryggor

i vita lakan




Fri vers av Petter Wingren
Läst 220 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-02-22 18:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket fint! Förväntningar, otålig väntan känns igen!
2016-02-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Att alltid ligga steget före blir inte bra. Bra text om förväntningar i förtid.
2016-02-23

    ej medlem längre
Javisst är det svårt att leva i nuet. Härlig dikt!
2016-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren