Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänk

Ibland kan de gå flera år
Innan du börjar förstå
Att åren inte lämnar några spår
Det kan kännas enklare så

Stundvis var det rätt svårt
För att inte säga ganska hårt
Men jag ångrar inte särskilt mycket
Det fanns en hel del lycka
Men jag gjorde inte så mycket nytta

Jag har alltid velat sprida lycka
Tända en hel massa ljus
Spränga normer
Och radera en massa stup

Människor gör massa märkliga ting
Vi har ett behov av att fatta och förstå
Så vi stämplar och arkiverar
För att inte säga kategoriserar

Saker människan inte förstår
Känns obekant och läskigt
Så det är väl bäst att reagera
Med en hel del hat och rädsla

Tänk va skönt de skulle va
Om ingen aldrig sagt
Den här marken är min
Det är bäst du flyttar en bit bort

Vem visste att sträck på en karta
Kunde sära på alla dessa folkslag
Ingen visste att dessa påhitt
Skulle skapa en psykologisk atmosfär

En röst kan bli flera
Men flera röster kan också bli en
En massas röst kan alltid smitta flera
Då är de bäst de inte exploderar

För när människor inte längre empatiserar
Har slutat för länge sen att inspektera
Har glömt hur man analyserar
Kan bara distansera
Och exkludera

Är livet knappt värt att leva
För människor inte längre existerar
Kvar finns bara tomma skal
Av det vi borde va

Så låt oss protestera
Mot allt som inte längre fungerar
Låt din röst bli hörd
Uti varendaste hörn

För en röst kan bli flera
Så sluta inte Agera
Tvivla aldrig på din rätt att leva
Det är din tid att sluta existera




Fri vers (Fri form) av Miraqulix
Läst 439 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-02-22 19:44



Bookmark and Share


  Nellie629
najs, jag gillar
2016-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Miraqulix
Miraqulix