Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Palmevapnet

Palmes vapen
var ordet.

Det talade,
det skrivna.

För folkhemmet,
för framtiden.

Palmes vapen
var ordet.




Fri vers av Dan Myrbeck
Läst 610 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2016-02-26 15:33



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Det skjuter framför sig, i blindo, inget funnet allt försvunnet, folkhemmet, medkänslan, patoset som håller oss samman med solidariteten! Utan att för den skull alltid deklarera politik, tillhörighet! Din text blir med sina sexton ord en dubbel oktav! Skit bra!
2016-03-14

  anits VIP
Så sant, stämmer absolut!
2016-03-03

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Både Hitler och Palme var skickliga talare och manipulatörer,och båda hade judiskt påbrå,det ni !
2016-03-02

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Hadden hållä käft`n påsä,skullen kanske levt,han slira me tungan iblann,serru !
2016-03-02

  ResenärGenomLivet VIP
Stämmer mycket bra...
2016-03-02

  Larz Gustafsson VIP
Ja, verkligen.
Bra!
2016-03-01

  överlevaren VIP
Ja, hans ord lever vidare....
2016-02-29

  Anya VIP
Joo han hade ordets gåva.
2016-02-28

  Ingrid Trolle
Det finns inget starkare
och farligare vapen än Ordet.
Därför mördas ägaren till det.
2016-02-27

  Marita Ohlquist VIP
Här får du verkligen fram ordets betydelse!
Bra skrivet.
2016-02-27

  Eva Helene VIP
Ja, så var det!
Har sett dokumentären i två avsnitt på teve 4 "Palme - sista timmarna" som avslutades med att Anna Lind på minneshögtiden för honom läste Helga Henschens dikt "Tala". Mycket berörande, speciellt med tanke på vad som senare skulle drabba även henne.
2016-02-26

  louisegirl
Så sant och bra ordat
2016-02-26

  ULJO
Politiker som Palme och Anna Lind kommer vi aldrig mer få uppleva.
2016-02-26

  Ewa-Britt Nilson VIP
Jag håller med!
Han var emot
apartheid, kriget i
Vietnam och talade
med Cuba... Han var
före sin tid... Sen hörde
USA av sig när han var
död och sa de haft fel.
Likaså afrikaner tackade
Palme hör all hjälp, nu är
USA vänner med Cuba...
Palme var före sin tid...
2016-02-26

    ej medlem längre
Skicklig talare och politiker...
2016-02-26

  Per Drysén
Så sant, så sant. Hörde honom tala live en gång. Oförglömligt.
2016-02-26

  Maria Sundelin VIP
Och den som saknade ord tystade honom med ett skott
2016-02-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Sant och väl skrivet!
2016-02-26

  Blomma-Stjärna VIP
gillar - skarp laddning! -
hoppas de hittar mördaren - och - att vi påminner oss Palmevapnet - samhälls-orden!
2016-02-26

    ej medlem längre
Han var en magisk och oerhört skicklig politiker.
2016-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Dan Myrbeck