Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan brist

Kyla
är brist
på värme

värme
brist
på kyla

mörker
är brist
på ljus

ljus
brist
på mörker

ljus
och värme
mörker
och kyla

ljus
och kyla
mörker
och värme

jag såg
svart fågel
mot ljus
himmel

vit svan
mot mörka
vatten

jag såg
människorna

hur dom
rörde sig

hur dom
sökte sig

längs
trottoarer

svarta
kroppar
mot bländljusa
husfasader

hastigt
hoptråcklade 
i säregen
dans

där ingen
brist fanns




Fri vers av Petter Wingren
Läst 318 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-02-27 08:52



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En dikt som växer i styrka till en bländande skönhet i sista halvan. Gillas mycket!
2016-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren