Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Plast

Vad är 
det vackra
med plast

själva ordet
plast

icke

det ordet plast
syftar på

knappast

jag avsvär mig
allt ansvar
för plast

men har 
samtidigt del
i den utveckling
som är plast

på en gång
på plats
utanför
och på plats
innanför 

på en gång
drabbad
av plast
och på plats
som förövare

så dubbelt
är livet

plast
överallt plast

i havet plast
i blodet plast
i maten plast
i jorden plast
och säden som 
växer i den
och kon
och mjölken 
och leksaken
är plast

själva tanken
på plast
är plast

vad är
det vackra
med plast




Fri vers av Petter Wingren
Läst 197 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-02-29 06:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren