Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tala med talgoxen

Vi har inte
pratat
om talgoxen 

hur den
låter

vad den 
menar med
sitt envisa läte

om dess
vardagsvackra
fjäderskrud

har vi inte
sagt ett ord

inte heller
om dess
trofasthet

när andra
fåglar
flyttflyger
med årstid
och väderlek

dags att
tala
om talgoxen

dags att
tala
med talgoxen

dags att
lyssna
och begrunda




Fri vers av Petter Wingren
Läst 227 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-02-29 12:58



Bookmark and Share


  Britt Ruuska
talgoxen en vän som alltid finns nära. En vän som inte drar.
Så tankvärt skrivet.

2016-02-29

    Elisabeth Nilsson VIP
I mitt tycke låter den som en cykelpump, när våren närmar sig! Fin text av dig.
2016-02-29

    ej medlem längre
Talgoxen är en rörande charmig liten krabat. Fin läsning!
2016-02-29
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren