Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(En fråga som tål att fundera över)


Människan - Djuret

 

 

Att vi enligt kristnas Bibel,
skulle vara en Guds avbild,
är en tanke så väsensskild,
att jag hyser starka tvivel.

För nog har ändå Ondskan
representerats här på jorden
ända sedan Gyllene Horden
av Homo Sapiens – Människan

Vem är uslast av dessa två
Mänskan som av makt vill döda,
eller Djuret, som söker föda?
Begrunda nu – och tänk därpå.

Då min egen tro är svag
och religioner ej förstå,
vill jag frågan förbigå
och så undvika obehag.

Men mitt uti mitt bryderi,
jag önskar värna om en ann
och gör därför så gott jag kan
som ett: esse, non videri.

 




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 204 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-02-29 14:57

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag var kristen,idag är jag lycklig?
Ateist!
2016-03-01

  walborg
Tycker om Ditt överjag och Ditt tänkande
2016-02-29

  Larz Gustafsson VIP
Jag var ateist.
I dag är jag en lycklig kristen.

Ondskan kom in, inte genom Guds utan genom människans förskyllan. Människorna släppte in ormen i lustgården och gjorde uppror mot Gud genom att äta av den frukt Gud uttryckligen förbjudit dem att äta av.
Resten är historia.
Och om du tror att du kan svära dig fri från mänsklighetens kollektiva och individuella ondska så bedrar du dig själv.
Alla har syndat. Men Adam & Eva öppnade upp för själva potentialen.
2016-02-29
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson