Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Golv

Det finns inga
lättköpta
paradis

inga 
tydliga 
gudsbevis

förr sa man
din vilja sitter 
i riset

nu säger man
din vilja sitter 
i priset

låt oss enas
om ett värde
att tro på

ett golv
att gå på

en jord
att stå på




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 238 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-03-02 18:17



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Denna dikt tycker jag är en fantastisk fullträff som ringar in det värde - som är alltings , alla förhållningssätts utgångspunkt till slut. Och den visdomen satt i det svåraste av allt - enkelhet. Hade vi kunnat enas om detta hade vi kommit långt !
2016-03-06

    99knivesinside
Bra!
2016-03-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart diktat i tänkvärda strofer!
2016-03-03

  Staffan Nilsson
Det här så bra!
Vackert diktat!
Djupt tänkt i enkel svenska - låt oss enas.

2016-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren