Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min tomma bokhylla

IKEA hade den, Billy, fem hyllplan,
499 kronor.
Längst ner sätter jag Brehms Djurens liv
min barndoms blädderbok.
Ovanför Coopers Skinnstrumpa
Havets hjältar Skattkammarön och så förstås
Tom Sawyers äventyr i flera utgåvor,
klämmer in Den gula drakens hämnd.
På nästa hylla Lagerkvist Gullberg
Martinson.
Två hyllor kvar.
Faulkner McEwan Odysséen Shakespeare
på den ena. Och Montaigne, Montaigne…
Men jag saknar, ack så jag saknar
böckerna till den femte
Med dig i mina armar Uppbrott
och Försoning.




Fri vers (Fri form) av Göran Strömqvist
Läst 237 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-07 14:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Härlig text, som bara Göran kan..tack
2016-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist