Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stormfågeln

Jag har glömt allt.
Glömt allt jag kom hit för.

Här, en färdigtrampad stig framför mig. Nednött, djupt ner i mark.
Har glömt allt som var.
Det enda jag kommer ihåg är att jag någonstans minns.
Minns ett någonstans.

Men mitt tramp har lett mig hit. Till labyrintens bott.

Mina fötter når ej dit. Mina ögon ser ej dit.
Men jag hör vågors brus.
Om jag blundar.
Avlägset borta skvalpar minnen upp på stranden.

Djupt under ytan skimrar en verklighet för den seende.

Sjöfolk vädrar storm, revar segel, ankrar redigt.
Stormfågeln skådar längtande det annalkande.
Snart krossas minnen mot klipporna. Smulas sönder.
Tätt över sjön nalkas dimman.

Jag minns att jag glömt allt.




Fri vers (Modernistisk dikt) av mihkel VIP
Läst 358 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2016-03-08 17:26



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Jätte bra!
2016-03-11

  Larz Gustafsson VIP
Klart cool fågel.

2016-03-08
  > Nästa text
< Föregående

mihkel
mihkel VIP