Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lösryckta minnen

Att gamla eller nya övertygelser manipulerar grunden för våra sinnesupplevelser får vi kanske acceptera. Men att titta i motvind innebär inte nödvändigtvis att man har medvind om man vänder sig om.
---
De som kunde se var blinda.
Vi andra såg ingenting.
---
Det var en av de bättre dagarna. Den var inte bra men bättre.
Saknaden fanns där.
Längtan knappt upptäckt.
---
Nattens dunster höll på att skingras. Men dagen fick inget grepp.
Nattvandraren trött. Marken ödelagd.
Mörker jobbar väl.
Dagen fick aldrig chans att återgälda detta offer.
Då.
--
Det fanns inget håll att vandra. Marken var färdiggådd och slut var sikten.
Plötslig svindel och sen ett lugn.
En virvel tog form. For runt, utvidgades, kringärdade och slukade mig i dess storm.
Och sen åter ett lugn.




Fri vers (Modernistisk dikt) av mihkel VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-10 16:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mihkel
mihkel VIP