Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läs del 1 - https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1940924


Nya glasögon (återbesök)



*Pling* - Nummer 12!
- Hej, nu har jag tröttnat på det här, att bara se elände hela tiden, kan ni inte operera bort det?
- Hej! Välkommen tillbaka. Javisst kan vi göra det, vad önskar du dig istället?
- Vad har ni att erbjuda? Inget mer sånt där polariserande skit, tack.
- Jag förstår. Då ska vi se... Vi har progressiva linser. De är bra för man ser både på nära håll och på längre avstånd. Man får olika perspektiv helt enkelt. Och så har vi aggressiva, det är populärt just nu. Sen har vi regressiva, också många som använder nu. Det sista och det billigaste alternativet vi har är verklighetstrogna linser.
- Aggressiva? Hur ser det ut då?
- Ja, man ser alla som potentiella fiender och i vissa fall blir man aggressiv.
- Nej, det är inget för mig. Regressiva då?
- Ja, då ser man i princip ingenting. Väldigt bekvämt. Rekommenderas för bakåtsträvare.
- Inget för mig heller, och det sista?
- Som sagt, det billigaste alternativet, man ser på verkligheten som den är.
- Ja men vad är det för mening med att ha det? Då kan man lika gärna vara utan.
- Inte riktigt, det är lite skillnad för det ser lite verkligare ut.
- Verkligare än verkligheten? Det låter bra, jag tar det.




Övriga genrer (Satir) av Onomatoprofet VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-03-11 16:03



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Kul och tänkvärd satir!
2016-03-11

  Nellie629
haha!
2016-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP