Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur arkivet - Förändrad


O – Rättvisa

 

Hon var blott på sitt elfte år
den fjärde dagen i april
då hon så tragiskt avled.

Jag kunde läsa det på gravstenen
en solig sommardag
då jag råkade gå förbi …

Elva år och orättvist bestulen.
På livet och glädjen i att växa upp.
På ett kärleksfullt förhållande.

På den extasiska kärleksakt
då man enligt romersk mytologi
står som närmast Gudarna . . .

På ögonblicket då tyngdlagen trotsas
och man svävar . . .
fylld av lycka.
*
Ja, på allt detta blev hon förmenad.
Det stackars lilla barnet
som blott blev elva år.




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 173 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-03-12 14:50

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson