Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt Emellan

Någon ogillar dagen
För att den väcker och blottar
Eller för att den förblindar och förleder

En annan ogillar natten
För att den förleder och förblindar
Eller för att den blottar och väcker

Jag vill vara mitt emellan

Jag visste inte precis var jag befann mig
Trodde jag bara var där, mitt emellan för en stund
Men något var mig fortfarande i hasorna
Förföljandet hade bara bytt skepnad

Det tedde sig naturligtvis omöjligt och till och med otänkbart men egentligen inte ogenomförbart
Men jag vågade inte
Jag hade gett upp att försöka förstå det som skedde

Kontrollen var förlorad sedan länge
Kände mig totallurad och förd bakom ljuset
Men de hade trots allt gett mig ett kungadöme att förvalta

Drömmarna hade börjat återvända
Vissa kände jag igen
Andra verkade helt nya




Fri vers (Modernistisk dikt) av mihkel VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-03-13 19:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mihkel
mihkel VIP