Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
även när sorgen övergått i tacksamhet och glädje finns dagar av halvhet


Månen

 

 

 

 

 

 

 

 

månen

lika halv

som hela jag

på din minnesdag

 

då finns bara månen

och din lilla grav,

 

mellan dem

en halva

- mitt hela jag -

 

omgiven

av evighetens hav

ligger ön

 

och tidens våg slår sakta

emot strandens häll

 

i den stunden är vi ett

igen

och ändå inte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2016-03-16

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Minkki VIP
Läst 1319 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2016-03-17 18:05



Bookmark and Share


  DominiQueen
Vackert Vulnerabelt Vemodigt
Varmt Väldiktade Viktiga Verser
2016-03-28

  Maj-Lis VIP
Berörs av dina od
2016-03-21

  Änglaögon
Känslosamt vackert, i sorgen finns strimmor av glädje och hopp, gillar.
2016-03-21

    ADI Nehlin
så vackert och berörande. Kram
2016-03-19

  TrollTörnTrappan VIP
Å, vilken fullkomligt lysande formulering : "lika halv /som hela jag"!! Jag är också halv.
2016-03-18

  Kozo
Sista strofen, den känns. Medvetandet som liksom aldrig kommer ifatt
2016-03-17

  walborg
Så glad för denna fina text om att vara hel och tillsammans
2016-03-17

  Ingrid Trolle
En starkt berörande
dikt om saknaden
framförd på ett
vackert poetiskt språk
2016-03-17

  Monika A Mirsch VIP
På djupet går dina ord, din saknad ut i rymden! Vackert
2016-03-17

  Heikki Hellman
Berörande, saknad är djup
2016-03-17

  Chawa VIP
Vackert, nära...känslosamt...
2016-03-17

  Jan Widströmer VIP
Gripande! Välformulerat....
2016-03-17

    ej medlem längre
Så vackert du beskriver upplevelsen vid en älskad människas grav. Du får med månen och evigheten i betraktelsen.
2016-03-17

    Lars Gullberg


Du stannar tiden
och vidrör det allra känsligaste

Applåder
2016-03-17

  Bossepoet från Österbotten
Saknaden över tid
2016-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP