Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slipa och utjämna

Tar tillflykt till mitt inre trygga rede
uppbyggt efter den storm jag vistats i
ett sätt att komma till ro

här är allt begränsat till vad som följer
ostört kan jag nu analysera
agera i tysthet, slipa och utjämna
undvika allt det hårda
binda ihop mina egna svar

opolerat ligger ännu nuet fången i mig
men det växer sig starkare just här
i små prismor lyser min glasstad
ger signaler om böner

jag väntar ut min egen bräcklighet
greppar efter tysta känslors glosor
mättar syret med mina djupa andetag
jag ligger i det högst privata rummet
det lilla du har då andra rum tycks för stora
för stora att sitta uppe i eller greppa om
över en ytenhet där allt det trötta tar skydd

jag kämpar i trilskt motstånd 
till att sitta på den gren jag byggt boets insida med
jag bearbetar det som blev sant för mig
vill så gärna kunna stå i givakt inför det nakna
men överrumplas av min egen svaghet till min älskade
det tar just nu udden av det som var tanken
och jag rör mig mot utgången..

 




Bunden vers av Rosen VIP
Läst 430 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-03-25 15:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rosen
Rosen VIP