Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sågar vi bort grenen som . . .

 

Ut ur vårt timglas sanden rinner
och svagt vi inom oss förnimmer
hur Nornan ödestråden spinner
medan vår levnadstid försvinner.

Nyss vi börjat på ett helt nytt år,
som vi med glädje hälsade: Gutår!
Med ett tack för tiden från igår,
plötsligen en viktig sak mig slår.

Ett beteende som mig starkt berör
är hur vi förorenar och förstör
den stackars Jord vi alla tillhör
och vars skönhet djupt oss hänför.

Så sluta därför vegetera.
Högt mot miljöbrott protestera,
så att man vågar investera
i miljö där vi kan existera.




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 185 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-03-30 16:14

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Fint rimmat jämte lax
så orden blir då strax
snickrat, feskat likt en brax
kan väl vara läsaren te lags
2016-03-30

  Larz Gustafsson VIP
Den värsta miljöförstöringen finns inom oss.
2016-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson