Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(OBS! Bohuslänskt ”Käring” = kvinna, hustru. Ett neutralt ord, som ej har nedsättande betydelse)


Jag Saknar . . .

 

Just nu
när vårsolen skiner
saknar jag den tiden,
då vi,
ett gäng grabbar
i tretton-, fjortonårsåldern,
söndagsförmiddagar
då snön endast låg kvar
på någon undanskymd, skuggigt plats,
gjorde våra promenader.

Saknar
då vi ute i Kockängé.
i solskenet på en södersluttning
under gula, torra fjolårslöv,
kunde finna feta blomknoppar
av blåsippor.

Saknar
den underbara upplevelsen,
där doften av jord
samt förnimmelsen
av naturens pånyttfödelse
fyllde en med glädje.

Saknar
då vi i buskar med sly
skar käppar,
vilka vi,
medan vi vandrade
mellan Rävbert och Lerá,
skar snirklar och figurer ur barken.

Saknar
när vi på återvägen
kommit upp vid Rune i Bácka,
och ställde kursen
till Gámlegår'n,
där ett par rejäla käringar
förestod ett kafé.

Saknar
när vi då kunde slå oss ner och vila,
samt för en billig penning
köpa färska, goda hembakta bullar
till en kopp gott kaffe.

Dessa ljuvliga promenader
vilka för mig var naturens högmässor.
saknar jag nu på gamla dar.
Saknar så in i . . .




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 256 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2016-03-31 10:06

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Så fina minnen Du har !
2016-03-31

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Känner igen mig.Jag hävdar att man
skall leva i nuet.Men för att göra det
måste man ha minnen att stå på.
Glad vår! TBG.
2016-03-31

  Larz Gustafsson VIP
Garvar åt detta med "rejäla kärringar".
Ja, när jag besöker min barndoms hembygd kan jag sakna de där åren.
De gick väldigt fort.
Men när man var mitt uppe i dem kändes framtiden avlägsen.
"Nyss var jag tolv", som Plura skrev.
2016-03-31

  Öknens Ros VIP
Härliga barndomsminnen!
2016-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson