Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
/FALSATUM......


K O N T A M I N A T I O N



































problemet med Teodor



var större än hans dyslexi,




men förvisso kan dyslexi vara



en gigantisk svårighet i vardagen,



framförallt för dem,


som inte söker hjälp.





Teodor hatade att söka hjälp,



han menade på att hjälp


är för svaga,



medans hans mamma Britta



gång på gång



försökt få honom


till specialister.






I somras när Teodor




var i Turkiet,



hade han tydligen funnit


en rar svenska flicka


som jobbade just med dyslektiker.




En Lisa från Falköping


som sammanfattat


hela Teodors situation


med ordet "kontamination".



Reaktionen blev rasande,


Teodor hade slängt ut henne


från hotellrummet


och nu långt senare


kom den bittra räkningen.




++++++++++++++++++++++++


Dom satt på Socialförvaltningen


och Teodor var högröd i ansiktet.


- Så jävla oförskämt, kalla mig förgiftad,

förgiftad av fotboll,


av killgänget


av kall bärs. Och en till.


Och en till.


+++++++++


En halvtimme senare


gav kuratorn upp,


hur de än försökt


ville Teodor inte lyssna


på den egentliga förklaringen.




" Dyslexi är inget förgiftande handikapp,


bara ett annat ord för annat sätt att läsa

och skriva. Med kontamination

har jag aldrig menat att Teodor

skulle vara sjukt förgiftad

och konstig och omöjlig,

grät Lisa.


Han har bara blandat ihop ordet

och förklaringen

av kontamination."




Prosa (Kortnovell) av KYREUS of Sweden
Läst 296 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2016-04-06 16:46



Bookmark and Share


  Luciana Pascual
Är det inte så att vi, alla, är kontaminerade?....
2016-04-15

    ej medlem längre
Viktigt att ett ord betyder samma sak för båda två... annars tråkiga missförstånd. Men så vanligt detta är.. att man bråkar i onödan pga. att man inte lyssnar ordentligt och försöker förstå vad den andre menar.
Och man kan undra, vad förorenar en människa?
2016-04-07

  Federico Romano
För svår för mig, hajade inte..
2016-04-06

  Ingrid Trolle
En sorglig historia - men
han led ju helt klart inte
bara av kontamination.
Han kunde ju inte lyssna
heller och tro - om han
nu hörde.
2016-04-06

  KYREUS of Sweden
/Verkligheten i alltför många
fall: man pratar förbi
varandra och vågar inte
lyfta egentliga
och tragiskt nog
verkliga orsaker;
här? alkolism?
homosexualitet?
ADHD?..osv/
2016-04-06
  > Nästa text
< Föregående

KYREUS of Sweden
KYREUS of Sweden