Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Erik Johan Stagnelius


I tider av
romantik

en tungviktare
i kärlekslyrik

du var fattig
som diktare

men på 
obesvarad
kärlek 

obeskrivligt
rik

utstod 
hård
kritik

en tydlig
stilriktare

din dikt
och dyrkan
var unik

hur 
tänkte du

när du
tvingade
känslornas
storm

med styrkan
i lidelsens
längtan

in i 
desto striktare
form

utan
minsta
förväntan

i kreativ
dynamik

var din
estetik

medvetet
sublimerad
erotik




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 314 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-04-08 06:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren