Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur arkivet, men modifierad


Det Röda Vinets Lov II



Druvan, pressad, jäst till vin.
Lagrad sen på fat av ek
Mognad, tappad på terrin
får funktion som hälsoapotek.

Genom att aromen andas in,
nu Bouqueten Din näsa reta
och utgör en ljuvlig medicin
med smaker smeksamma, diskreta

Dock Din vällust ännu mera höjs,
om sen vinet sveps runt glasets kant,
och strukturen för dina ögon röjs
i en gest som är verkligt elegant.

Sen för ögat en Gudomlig syn
att se hur röda vinet hälles
upp i glas till dagliga menyn
och bredvid tallrikarna ställes.

Men trots jag vinets nytta prisar,
bör dock till eftertanke stämma,
de ord som gång på gång bevisar,
”För mycket, för litet allting skämma”.




Bunden vers (Rim) av Carl O Andersson
Läst 268 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-04-10 14:10

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson