Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fingerlek

Ingen kan 
någonsin bli
fingerfärdig

fingrarna
har alltid
mer att ge

dom kan fingra
på det ena
eller på det andra
så kan även dina

den som finge
låna dina fingrar
gärna under fingerat
namn

jag såg din
fingerlek
fingervärdigt
i pianots
pekfingervals

barnets långa
fingrar
utan ansats
till klåfingrighet

det enda du stal
var det
man inte
kan stjäla

fingeravtryck
på tangenten 
fingertoppskänsla
i anslaget

fingersättning
saknades

men fumliga fingrar 
blev handfast 
handling

gäst hos verkligheten
fick smälta
i fingerljummet 
vatten

för att jäsa
och kavlas ut
över klaviaturen




Fri vers av Petter Wingren
Läst 245 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-04-26 05:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbart fyndigt formulerat.
2016-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren