Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ryggont

Det är ryggen, sa doktorn.
Du vet kanske inte om det
men du har fel på ryggen
är för rak.
Varje steg du tar går mot ökade plågor
och din omedvetenhet gör bara den kommande smärtan större.
Plågan syns i din blick
och handslaget är stumt
rösten spänd och ditt skratt oroar.
Gör som de flesta, krök ryggen i stället så blir du snart bra.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Göran Strömqvist
Läst 270 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-04-28 08:21



Bookmark and Share


  Tor-Björn Gustavsson VIP
Frågan är om det är bättre att kröka rygg för
andra än räta på den så gott det går och se
Stolt ut.

Glad sommar utan värk! TBG.y
2016-05-11

  Goraxy 89 Orion VIP
Som vanligt suveränt skrivet.
2016-04-28

    ej medlem längre
fin dikt - vardags berättelse med eftertanke i
2016-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist