Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eufori

Huset försvann inför mina ögon
sjönk inte.
lyfte inte mot himlen
bara upplöstes
som vänskapen
kärleken kan göra,
ett tålmodigt bygge
sten för sten bräda för bräda.
Många år tog det
men så plötsligt
denna känsla!
Tält och ryggsäck
pengar och id-kort.
Nu svalkar jag fötterna i en fjällbäck
samtalar med Montaigne
och morgondagens poeter.
Vad hette den där jubilaren igen
Shakespeare var det väl
är också med på ett hörn
och så jag då
jag, jag, jag.




Fri vers (Fri form) av Göran Strömqvist
Läst 214 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-04-30 13:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En härlig och frigörande reseskildring, yttre och inre. Diktjaget breder ut sig och tar plats. De första fyra verserna är väldigt poetiska
"Huset försvann inför mina ögon
sjönk inte.
lyfte inte mot himlen
bara upplöstes"
Utmärkt.
2016-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist