Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dressyr

Vi kunde varit vargar
ängsligt spejande
efter ledarvargens nycker
redo att krypa och gnälla
ivrigt sökande efter svagheter
och blottade strupar
redo att hugga
redo att slå

Vi kunde varit människor
som värnar om varandra
som bygger gemenskap
och låter alla vara med

Men vi är hundar
som sneglar på vargar
och biter husses hand
när den inte smeker eller tröstar
som pratar om idealen
fruktar för främlingar
och skapar mening
i en värld i kaos




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 453 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-05-01 23:45



Bookmark and Share


  ULJO
Poesi som faller mig i smaken, välskrivet med bra ordval
2016-05-03

  Kjell Åhsberg
Mycket bra text. Gillar skarpt.
2016-05-02

  Solstrale VIP
Det här åh vad snyggt! Super aktuellt i dessa tider! :) Bokmärker därför!
2016-05-02

  Blomma-Stjärna VIP
aktuell och stark poesi om vårt vara i världen - vem vill vi vara?!
2016-05-02

  Marita Ohlquist VIP
Stark och bra text som väcker tankar!
2016-05-02

  Mats Edin VIP
Sköna starka strofer med uppvaknande innebörder
2016-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP