Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I lekparken

 

I en ljusblå volang

finns hon

liten med solen i ögonen

kisar hon lätt

i hennes hår glittrar

de mest bångstyriga lockar

någon har sett

med barnets lek

i glädjen

far hon fram

landar lätt

i grus o makadam

mamma den mörka

lyfter o tröstar

vid en trygg barm

lycklig o varm

återvänder leken

I en ljusblå volang

finns hon

liten blir stor

fortare än man tror




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 664 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-05-04 12:00



Bookmark and Share


  ULJO
Det kallar jag poesi
2016-10-06

    ej medlem längre
Så poetiskt!! Och levande gestaltat - diktjaget är väldigt närvarande. En ögonblicksbild som leder till eftertanke och reflektion.. Detta sa väldigt mycket när jag läste:
"I en ljusblå volang

finns hon

liten blir stor"
Känns som om de raderna är textens kärna..


2016-05-10

  mike irow
romantisk dikt finfin...
2016-05-10

  Lars Hedlin
Tiden visar utveklingen
2016-05-08

    ej medlem längre
Någonstans hörs tonerna och med risk med att bli tråkig så upprepar jag: när du reducerar och klipper till blir det mycket bra.
2016-05-04

  Marita Ohlquist VIP
Läser din fina text och tänker på hur fort ett barn blir vuxet!
Verkar vara en lycklig barndom.
2016-05-04
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP