Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kling och klang och en husis


Brott av normalgrad

Fem påsar rock'n'roll och elvatusen kronor på fickan,
Kling och Klang är lugna och trevliga, trots att de har handen på pickan,
De är fyra totalt, civilklädda med snäckor,
Vem kunde då ha anat, att dessa kunde dela ut bläckor,
Visitering, förhör, frihetsberövande,
Överlåtelse säger de är syftet, till de som är behövande,
Som alltid god ton, men min advokat får de ringa,
Om de vill tala alltså, vem visste att de ville svinga,
En husrannsakan som gav noll och en snorunge som tror han har koll,
Låt oss påstå motstånd och stampa på hans huvud som en boll,
En lägenhet som tog två dagar att städa fin,
Leriga fotspår och trasigt porslin,
Den ödmjuka norrlänningen som såg men icke slog,
Till insatsledare Tommy som aldrig verkade få nog,
Endast till brott av grad ringa blev jag dömd,
Elvatusen tillbaka men förtroendebägaren för Kling och Klang tömd.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Incrediblyloud
Läst 236 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-05-05 04:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Incrediblyloud
Incrediblyloud