Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avidentifiering

Alla vill blippa
på samma
sorts smartphone
och padda

barn och unga
mamma
och pappa

kommunikation
utan lunga 
och tunga

utan att lyssna
utan att få
nått sagt

manipulation
det kalla hjärtat
vill tystna
utan ögonkontakt

reproduktion
utan blickar
utan kroppskontakt 

för att en stund
få klippa
banden

slippa
dom sociala
kraven

jorden
är rund
het 
ökensanden

det är långt
till graven

bara slappa
stirra
in i rutan

släppa
allt väsentligt

vi behöver
en dadda

när vi
tuggar sväljer
kosten skral
utan att kladda

redan svalda 
av en teknisk
smart global
grodkoloss

paddornas padda
marknadens
lögn fatal

att tro
att det är vi
som väljer

programmerade
och förvalda

att offentligt
avidentifiera oss

som la familia
digital

ändå
är just det
vårt eget val

bara en familj
på miljonen
kan göra bruk
av den digitala
frizonen

och ändå ta tillvara
den digitala
revolutionen
utan fara




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 250 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-05-05 06:40



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken bra satir, om denna plåga! Telefon eller padda är viktigare än till och med barnen. Det ser man varje dag.
2016-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren