Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Porto inräknat

Vikt högst 20 gram.
Räcker det för min förklaring?
Eller ska jag räkna med dubbelt porto?
Jag kom aldrig i tid, OK.
Men det gjorde ju ingen annan heller.
Utom du så klart
var ju alltid i tid
satt där och väntade
med resten av livet framför dig.
Och nu har åren gått
dina år och mina
och jag kan räkna upp allt jag tänkte göra
och allt jag inte gjorde.
Men du var ju alltid i tid.
Det var därför du gjorde det och det och det
så andra svimmade av avund
i alla fall jag.
Så nu lägger jag alltsammans i ett kuvert
tror jag
ett två kilos inrikes, porto inräknat,
att gå till min adress.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Göran Strömqvist
Läst 281 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2016-05-05 22:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
kul att läsa dina dikter
som att öppna en bok
en förklaring på 2 kg låter som en roman
men den skickades till hemmet
till den som skrev eller den som är "du", tänker jag
2016-06-16

  Minkki VIP
det är ett särskilt folkslag, de som alltid kommer i tid. Jag tror de är extra modiga av sig
2016-05-08

    ej medlem längre
hmmm.. revy och portotabell skulle det vara...
2016-05-06

    ej medlem längre
Här passerar livet revi i vikt och pirtotabell. Livfulla och härliga metaforer. Applåder
2016-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist