Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Deckarförfattaren Håkan Nesser och begravningsbyrån Fonus rasar mot Killinggängets bok Spermaharen...


Spermaharen

 

 

 

En hare utav sperma hejdlöst driver

i boken sin med alla och envar.

De flesta skrattar gott åt vad den skriver,

men några riktar in sig på försvar.

 

 

För inte kan man driva gäck med döden

och den som ombesörjer lik och grift.

Nej, döden får blott nämnas av tragöden

om inte annat så vad gäller skrift.

 

 

Döden är för gravallvarligt dyster

och företaget tycker skoj är ”usch!”.

Ett liv förlängs om man är glad och yster;

begravningsbyrån fruktar en konkurs.

 

 

Om kriminalförfattare man gycklar,

med tron om att de humor ändå har,

då är man helt förvisst ute och cyklar.

Författaren blir vild som en barbar,

 

 

så arg att han snart går upp i atomer

av denna humoristiska metod.

Vad hemskt att bli förknippad med kondomer,

nej, hellre då med mord och våld och blod.





* * *

 

 

Måste förklara. Det här var den Sista dagsversen jag skrev på UNT [Upsala Nya Tidning] - 2002 - eftersom det tydligen var så att Håkan Nessers son var redaktör på Kulturenheten på UNT, och inte vågade publicera den här med motiveringen:

 

"[..] du har skrivit en bra dagsvers, och jag vet att jag inte borde bry mig om privata angelägenheter, men farsan skulle bli galen om jag publicerade den"... Heja modet och censuren!

 

 




Bunden vers (Rim) av Judas Ekholm VIP
Läst 748 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-05-06 15:53



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Jag tycker man kan skoja med allt.

Jag har bl a publicerat några texter om begravningsentreprenörer. Folk
tycker dom är dödskul (ursäkta ordvalet..).
2016-05-09

    Dan Myrbeck
Har hört talas om boken men inte läst, så jag hoppar över den här texten.
2016-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP