Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hotet från öst och väst

 

 

Sovjet föll sönder och samma 

kommunismen splittrades

och muren föll!

 

Alla var nöjda och glada

i Sverige så pass att politiker

och militärer sa vi inte behöver 

något försvar eller soldater längre.

 

Ryssland var inte längre en fiende 

utan en allierade. 

 

Nu har många år gått sedan 1990 talet

och plötsligt upptäcker politiker och militärer

att Sverige behöver ett försvar!

 

Inte mot det hot som närmar sig 

från Mellan östern,

nej mot Ryssland!

 

Det är de fegas utväg

och USA vill att NATO ska expandera

mot Ryssland.

 

Och Sverige vill vara med när

de stora elefanterna dansar

sin krigardans.

 

Det stora kapitalistiska väst

vädrar morgonluft för krig 

genererar pengar till de redan rika.




Övriga genrer (Essä/Recension) av M M Mannheim VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-05-07 15:56



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så sant.
2016-05-11

    ej medlem längre
Ja så är det! Kapitalismen styr och ställer med världens öden...för att få mesta möjliga vinst själv!
2016-05-07
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP