Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En moder som ser till sina barn

 

 

Uppsvällda frysta kroppar

i ett isigt land.

 

En del av de stupades kroppar

hade spruckit upp

och blodet stelnade snabbt 

i det kalla vintern.

 

Dessa främmande soldater

utsända av makthungriga ledare

gav sina yttersta uppoffringar. 

 

Detta har upprepats flera gånger

av ledare som trott att just de

skulle lyckas inta detta vintriga 

kalla land.

 

Men moder Ryssland

har alltid tagit hand

om sina barn.

 

Detta kommer hon att göra

tills den dag kommer

då krig har utrotas.

 




Övriga genrer (Essä/Recension) av M M Mannheim VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2016-05-07 23:53



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Återigen håller jag med Senta.
2016-05-11

    ej medlem längre
Fint diktat om dessa ruskiga krig!
Gott att ha "ett bröst att luta vid när glädjen vänds i nöd". som Karlfeldt skrev!
2016-05-08
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP