Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Genom barnens glasögon

Vi behöver låna barnens glasögon lite oftare.
Med barn och djur är livet inte så komplicerat och inte så fullt av missförstånd.
Naturligtvis sliter man sina gråa strån titt som tätt i förtvivlan och av oro för att man inte vet hur man ska lösa en viss situation men jag menar utöver dom gångerna.
Barn är ärliga och säger vad dom tycker.
Ibland blir det måhända lite tokigt och inte alls med en bra tajming men om saker inte ska invecklas så är det just det som behövs.
Det handlar oftast inte om att vara elak men i ett barns värld måste saker gå fort eftersom det är så mycket som ska upptäckas.
"Din tröja är jätteful...hejdå!"

Att leva här och nu, uttrycka sin åsikt, att prutta trots att det är fullt med folk i ett rum (för annars kan man få ont i magen).
Barn är modiga och besitter enorma superkrafter men ändå underskattar vi dom ofta trots att det vi egentligen borde göra är att ge dom andra verktyg för att nå samma mål.
Vi behöver inte alltid vandra i dom nertrampade stigarna.
Vi behöver inte alltid vara tråkiga och förståndiga.
Men dom gånger vi måste så finns det förhoppningsvis en bra anledning.

Varje barn är unikt och varje barn bär på en ryggsäck.
Försök att inte ha förutfattade meningar där det låter mest eller ageras mest.
Även om du inte tror det så besitter dessa barn ofta sidor som skulle förbluffa dig om du gav dom chansen.
Vi måste bara bli bättre på att se dom, bli bättre på att se förklaringarna till varför, bli bättre på att respektera folk i vår omgivning så våra barn kan ta efter.

Vår son är en sprallig busunge som anser att allt han inte har hunnit med borde ha testats igår.
Ibland har han väldigt mycket vax i öronen eller så är det helt enkelt så att livet pågår här och nu.
För om sanningen ska fram vem har egentligen tid att sluta åka rutschkana (när vädret dessutom är som bäst) bara för att mamma säger:
-Vi måste åka nu för vi måste hem och laga mat innan det är läggdags
- Määh...mamma! Charlie måtte bara åka rutischekanen igäään.
- Okej, åk en sista gång då men sen hoppar vi in i bilen.
- Aaah mamma..kommäj stjax

Det brukar ofta sluta med att en sista gång blir 2 gånger.
Ibland får det vuxna förståndet läggas åt sidan och det är verkligen helt okej så länge ingen kommer till skada.




Övriga genrer av Kanelspirus
Läst 321 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-05-08 01:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kanelspirus