Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ålderns höst

Ut väller innehållet utan förbarmande.
Är det barndomsminnena, samvetet
eller det minskade kassaflödet i kistan,
drömmarna under omognadens tid
då det fortfarande fanns en framtid
att slarva bort eller vad?
Med åldern blir man försiktigare, ångerfullare, snålare
medan synen skärps
och man gräver gropen där
livsresterna töms och där det spirar på nytt
och slår ut i frisk grönska
som en ny generation.




Fri vers (Fri form) av Göran Strömqvist
Läst 277 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-05-12 19:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist