Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inte hålla käften / Det fria ordet

 

 

En gång brann bokbålen 

i ett land i Europa.

 

Orden brann till aska

tänk så mycket kunskap

som då brann upp.

 

Av den då rådande politiken

som togs sig makten

att styra det fria ordet.

 

Idag brinner inga bokbål 

inga ord blir till aska.

 

Idag har den rådande politiken

andra medel att tysta

det fria ordet.

 

Idag använde de själva ord

till att tysta det fria ordet. 

 

"Rasism, främlingsfientliga, populism, nazister"

vokabulärena av antidemokratiska ord haglar!

 

I alla tider har makten

försökt styra den tysta majoriteten.

 

Jag åberopar rätten

att inte hålla käften!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av M M Mannheim VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-05-13 12:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP