Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fastighetsskötsel

Det flagar och jag skrapar fönster.
Verktyget i min hand är ergonomiskt utformat.
Så var det inte förra gången.
Och oljefärgen har bytts ut mot vattenfärg.
Men hur skulle underlaget hanteras?
Läste det ju nyss.
Brukar bättra på minnet
med korsord och ännu en omläsning av
The Waves av Virginia Woolf.
Hennes språk har inget av vatten i sig
är varaktigare än koppar.
Och, just ja, torrt, sandpapprat
och med alla flagor bortskrapade.
Både på utsidan och insidan.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Göran Strömqvist
Läst 268 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-05-14 13:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Man kan lugnt påstå att Du skakar om ordentligt med orden: "Hennes språk har inget av vatten i sig" med tanke på hur hon tog livet av sig. Här bygger Du upp slutet för texten på ett lysande sätt, enligt min mening.
2016-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist