Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vet ej om jag publicerat denna tidigare. Det är kaos i skallen. Men kärleksdikter är ju poppis.


Med grisäpple i käften

 

 

Trots avsmaken och likgiltigheten

tillåter jag dig att defilera i min härskna spargris

och skissa stilleben i min rötägglossning.

Du gör en U-sväng i min bruna sagoskatt

och låter min snyftvals sporra dig.

 

 

Gratinerad av hjärtlig nonchalans

ler jag genom randigt ögongodis;

ett överflöd av utspädd semesterersättning

producerat av för många glömda höjda händer.

 

 

En tvåbent guldtacka på alla fyra,

kaktuslen som en komocka med päls,

vet jag min plats, men ber ändå en bön:

 

 

- Avfärda mig som en skatteskuld

 

 




Fri vers (Fri form) av Judas Ekholm VIP
Läst 486 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-05-17 07:04



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Men Gud ändå så starkt framkallande bildpoetiskt! Svårmod med tvist, liksom något visst!
2016-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP