Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På väg

Tunnelseendet
att blicka framåt
skjuta annat åt sidan,
allt står som fyllda trottoarer
på första maj eller
en statsbegravning.
Rakt fram efter bångstyriga hästars
klapprande hovar
i sjuglasvagnen eller ensam under fanorna.
Upp till kamp emot kvalen
i ett liv med ett si och ett så
ett du och ett jag
på stigar smalare
än detta asfaltstråk.
Då var det roligare,
men vilsegången
kröp in i det fördolda
för att återkomma decennier senare.
Spegel, spegel på väggen där
säg vem det är!
Hurrarop bryter ut
hästarna skenar och
han ser de hurrande
vända sig mot framtiden,
allt lugnar ner sig
och han håller det svarta standaret
med fasta händer.




Fri vers (Fri form) av Göran Strömqvist
Läst 204 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-05-17 16:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist