Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

1989 En stllla undran

 

 

1989

 

Alla jublade och var glada

kommunismen och Sovjetuionen

föll ihop!

 

Det kalla kriget var slut

vi behöver inte frysa längre.

 

Många år har nu gott

det hemska är över.

 

Ryssland reste sig ur sovjets spillror

och leds nu av Vladimir Putin!

 

Moder Ryssland är som vilket

land som helst.

 

USA och Ryssland 

kan nu vandra hand i hand

mot en fredlig värld.

 

Men så plötslig händer något

de som under andra världskriget

kämpa mot en gemensam fiende.

 

Är världen för trång

för dessa supermakter?

 

Väst som var så nöjda 1989

är nu 2016 inte nöjda längre!

 

De kan inte låta världen vara 

fredlig längre.

 

USA med sitt NATO vill tränga in

i det forna östeuropa.

 

På samma sätt som de anklagade

kommunismen och Sovjetunionen

gjorde under det kalla kriget!

 

Måste se till att det blir ett tredje världskrig

för att kapitalet inte längre

har tillräckligt!

 

Jag, fattar igenting?

 




Övriga genrer (Essä/Recension) av M M Mannheim VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2016-05-30 17:39



Bookmark and Share


  Marianne Räf
Nä-he, -- men du gör en jyst analys,
tycker jag, av Läget, militärt. MÅSTE
det skramlas så med vapen,-- på alla
håll å kanter !!?? Väcker Irritation...!

2016-05-30

    ej medlem längre
Blir vapenlagren för stora kanske...
2016-05-30
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP