Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att älska när tiden är utmätt


Morgonljus

Sakta följer min hand din kropp
från hals över axeln
längs armen och ner över höften.
Din hud är sovvarm och vacker.

Jag ligger bakom dig
min hand rör sig
i nya mönster
söker andra vägar

rygg och axlar
lår mage bröst

5 cm per sekund

Du är här
jag är lycklig

Det är verkligen du
och jag

Jag har väntat
mer än jag förstått

Jag kunde inte
vänta längre

Nära mig
din andning
min livsluft

Jag smeker dig
och tänker på metastaserna

Jag rör vid dig
med all min kärlek

den jag haft
den jag sparat
och den som föds
i våra möten

Tumörerna i din kropp
är de en del av dig

eller en fiende

Smeker jag fienden

Är vår kärlek
bränsle eller motgift

Motståndaren
är här i rummet

Vi ser på varandra
och vi låter ingen
komma emellan oss

Jag glömmer
nästan helt

Vi lever
Vi älskar




Fri vers (Fri form) av Skogsrå 50+
Läst 402 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-05-30 19:13



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Berörande smärtsamt men vackert...
2016-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Skogsrå 50+
Skogsrå 50+