Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är ett evigt tjat

Det är ett evigt tjat
om väder och klimat
prat prat

prat om insekter
mygg och fluga
kan också duga

och skryt om 
intäkter
men knappast
våra avgifter
eller gravskrifter

vi är väl blyga
vill inte va för seriösa
och dryga
eller överambitiösa

går som katten
kring het gröt
hittar varken mandel
eller nöt

pratet
om det yttre klimatet
kanske kan skydda
vårt inre
så tänker vi

från rädslan ondskan
och hatet
allt som gör oss mindre

så jag i det inre
klimatet
kan gå pank
och fågelfri

med solens smekande hetta
över vår kroppshydda
kanske det inre trycket kan lätta

till förmån
för doft och krydda

det är ett fritt val
hur vi använder vårt samtal

men jag tycker livet är för kort
för att pratas bort 




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 328 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2016-06-08 22:31



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Bra skrivet om dessa pratkvarnar, vars ord rinner som vatten. Lika innehållslösa. Igår åkte jag buss i två timmar. Bakom mig satt två riktiga skitpratare. Endast min uppfostran avhöll mig från att be dem hålla käften
2016-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren