Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
/e x q u t a n i s....


= = = L Ö N N D O M


































vem var han? ingen visste;





han kom alltid klockan fem,

alltid,

alltid klädd i vitt,


också den vitaste vinter.




folk reagerade.

han bara gick rakt fram

ini folksamlingen

och lämnade ett stort kuvert

- sen spårlöst borta



tiden gick


upplagorna började stiga

- rekordartat



hur kunde konst

av det här slaget skapas

- och var?



SECURITY

hade filmat honom

och till och med försökt

röntgenfota hans uppenbarelse,

förgäves




VÄRLDSUTSTÄLLNINGEN

i New York

året därpå

drabbade den gigantiska publiken

som en tornado


"Unikt Mysterium!"

Aldrig skådat!

Magisk K O N S T.




Det sades till och med

att han var Nominerad till


det nya och så hett eftertraktade


N O B L E * P R I Z E * f o r * M O D E R N * A R T








Det var då chocken kom

och svepte fram som en stormvind

i världens alla media:


han tycktes helt försvunnen

från jordens yta.



Inga spår.

Inga nya konstverk.



: : :


Var allt, trots allt, endast en illusion?

En girig spekulation?


Eller rent av ett universellt påhitt

av dollarstinna bluffmakare?


: : :



FBI har med alla medel

försökt identifiera

några som helst rester

av denna pandemi.


Till och med KGB

är med i leken.


Men nej.


NADA.




Endast tomhet,


gränslös tomhet.










Prosa (Kortnovell) av KYREUS of Sweden
Läst 477 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-06-19 10:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
ja, en skön skröna, eller ska vi säga att, vi håller dörren öppen... Tack!
2016-07-17

    Sefarge VIP
Skojspännande!
Som Peter Sellers i Filmen
I "välkommen Mr.Chans"??
(fastän då i politisk framtoning.)
en personl. favorit.
:)
2016-07-08

  Teresia Ridell
Intressant, magiskt..vem vet ?
2016-06-29

  Anya VIP
Jaa vem är mannen. Funderar.... Kanske Jesus?
2016-06-21

  Mats Edin VIP
Djupt och fint
2016-06-20

  Mats Edin VIP
Djupt
2016-06-20

    ej medlem längre
Var han före sin tid?
2016-06-19

    ej medlem längre
Spännande berättelse. Vem var han? Hur kunde han göra så djupa intryck .. med sin konst? Var världen inte redo för honom eller var han inte redo för världen?
2016-06-19

  Respons VIP
Mystiskt!
2016-06-19

  Ingrid Trolle
Detta tar tid att
fundera över. De
många ingångarna
ger många utgångar
och är inte lösta i
en handvändning
2016-06-19
  > Nästa text
< Föregående

KYREUS of Sweden
KYREUS of Sweden