Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vattnen

Inga hinder
inga motstånd
ingen tvekan 

vattnet
tar sig fram
överallt

bara det får
chansen

anpassar
den yttre 
formen

med bevarad
inre identitet

strilar
ner från
himlen

fryser
till is

kokar till
ånga
och dimma

sköljer
genom kranar
kroppar
och bäckar

hav
och fruktbara
jordar

öknar är
fyllda 
av längtan
efter vatten

så är
vi




Fri vers av Petter Wingren
Läst 539 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2016-06-26 16:05



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson

Mycket vackert!
Makrokosmos och mikrokosmos i skön förening.
Livet är på något vis evigt - livet är vist, finner sig alltid till rätta.
Du avslutar "så är vi".
Jag önskar jag hade klokheten att alltid finna mig till rätta utan att förlora mig själv.

2016-06-29

  Öknens Ros VIP
Djupt under Saharas öken finns en enorm vattenreservoar. Det finns mer vatten under jorden än det finns över.
2016-06-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Allt levande beror på vatten. Fint diktar du om detta.
2016-06-27

    ej medlem längre
Fint formulerade tankar kring vatten som vi ju är helt beroende av.
2016-06-26

  Stanley Rydell
så är
jag!
2016-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren