Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Victor Jara


Vårt hopp om fred på jorden
lever hos oss var minut.
En nyhet bland många den här dagen
sänds över hela världen ut
om brott som aldrig preskriberas
- en dom som kom till slut.
En sång som inte alls kan tystas
kan nya röster sjunga som förut.




Bunden vers (Rim) av Annaemi VIP
Läst 407 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-06-28 09:45



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jara var ett offer för den chilenska juntan, en regim som installerades i Chile av den amerikanska imperialismen.
Jag har hans änkas - Joan Jara - bok. som jag ännu inte har läst.
Sedan ska vi ju absolut, tycker jag, slå en sång för Hoola Bandoola Bands helt magnifika låt från deras sista album, "Fri Information". Låten heter helt enkelt "Victor Jara":

https://www.youtube.com/watch?v=ho4bqGNXu0A

2016-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Annaemi
Annaemi VIP