Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poetens klagan

Jag lovade att inte skriva rimmad poesi
det blev ju inte alls som planerat
men lite frihet skall vi väl ha, vi poeter.

För rimmen kommer utan beställning
och vill ta plats och komma ut
och dikten vet redan vad den heter.

De band jag känner till är versmåttslagar
sonetter, haiku och många fler
och svårast av allt är hexameter.

Fast om jag tänker efter noga
så skiter jag i alla lagar
jag skriver dikt - är ingen petimeter!




Bunden vers (Rim) av Annaemi VIP
Läst 530 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-06-28 10:31



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Då så, ingen besvär till klagan.
2016-06-28

  Annaemi VIP
Tack för din kommentar, Jeflea Norma Diana,
men jag förstår den inte!
2016-06-28

  Jeflea Norma, Diana. VIP
I poeternas verkstad nu ser jag en internet poet dikter, någon går som alltid har önsketänkas förstora någons talang och vill ha ändrad till sin ignorant versmått, din egen text. Säga ifrån.
2016-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Annaemi
Annaemi VIP