Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trädgårdstrapp

En gisten
gammal
trädgårdstrapp

har låtit
grönskan
ta över

fukten
och rötan
gripa tag
allt djupare
in i virket

förlorad spänst
förutsätter
respekt
i stegen
på egen risk

för att ta dig
till annan
nivå

den bär dig
innerligt
och gärna
men inte 
självklart

öppnar
och blottlägger
det okuvligt
tillförlitliga




Fri vers av Petter Wingren
Läst 316 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2016-06-29 23:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag ser din trädgårdstrapp för mitt inre öga. Grönskan tar över och det ger dikten ett skimmer av saga. Men realismen hamnar i fokus och man beträder denna trapp på egen risk. Snygg komposition!
2016-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren